X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe)

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar Euro
X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe)

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar Euro
Google Analytics Nedir?

Google Analytics Nedir?

Google Analytics Nedir?

İşin özünde Google tarafından sunulan Google Analytics, web sitesi trafiğiyle ilgili oldukça detaylı bilgiler sağlar. Söz gelimi Google Analytics'i kullanan web sitesi sahipleri ve web yöneticileri, siteye gelen trafiğin kaynaklarını (organik trafik, sosyal trafik, yönlendirme trafiği ve ücretli trafik dahil) kolayca görebilir. Ya da, Google Analytics, web yöneticilerinin bir web sitesindeki ziyaretçi etkinliğini anlamalarına yardımcı olacak özellikler sunar; bu etkinliklerle ilgili özel hedefler oluşturulmasına yardımcı olur. Örnekleri çoğaltmak mümkün…

Bu ve benzeri verileri sunan Google Analytics hesabınızdan çıkan verileri önemli ölçüde basitleştirerek ihtiyacınız olan görünümleri ve bu verileri anlamayı kolaylaştıran sezgisel bir tasarım da sunar.

Google Analytics'i Neden Kullanmalısınız?
Google Analytics'i yüklemek, web sitenizin kullanımı ile ilgili soruların yanıtlarını verir ve B2B potansiyel müşteriler oluşturmanıza olanak tanır. Google Analytics'in cevaplayabileceği soruların bazıları şunlardır:
Web sitemde aylık kaç ziyaretçi var?
An itibariyle web sitemde kaç ziyaretçi var?
Ziyretçiler web sitemi nasıl buluyor, hangi kanallardan giriyor?
Sosyal medyadaki varlığım web sitemi ziyarete nasıl dönüşüyor?
Hangi içeriklerim en fazla trafiği çekiyor?
Ziyaretçilerim ortalama olarak kaç sayfa okuyor?
Ziyaretçilerim coğrafi olarak nerede bulunuyor?
Mobil kullanıcılar web sitesini masaüstü kullanıcılarından farklı mı kullanıyor?
Kullanıcılarım potansiyel müşterilere veya müşterilere nasıl dönüşür?
Hangi pazarlama faaliyetleri en kaliteli trafiği sağlar?
Pazarlama kampanyalarım karlı mı?

Kısacası, Google Analytics gerçekten çok kullanışlı bir ücretsiz araçtır. Başka bir ücretli web analizi aracı kullanmıyorsanız, Analytics'i mutlaka ama mutlaka etkin bir biçimde kullanmanızı öneririz. Çok kısa bir kodla entegre edebileceğiniz Analytics web sitenizi yavaşlatmaz, üstelik çok basit ve hızlı bir biçimde kurulabilir.

Google Analytics Nasıl Kurulur?

Web sitenize yüklemeniz gereken bir JavaScript kodu veren Analytics verileri analiz etmek için de size bir arayüz sağlar. Google hesabınızla anında Analytics kullanmaya başlayabilir, hesabınızı açtıktan sonra izleme kodunu alabilir, sitenize yükledikten saniyeler sonra da verilere erişebilirsiniz.

https://google.com/analytics adresine gidin.
Sağ üst köşedeki Oturum aç'ı tıklayın ve Analytics'i seçin
Google Analytics’e kaydolmak için bir Google Hesabınız olması gerekir. Eğer yoksa bir hesap edinin: Google Hesabınızda (varsa) oturum açın. Bir hesap oluşturmanız gerekirse, sol alt taraftaki Diğer Seçenekler'i tıklayın ve Hesap Oluştur'u seçin. Zaten bir Google Hesabınız varsa, oturum açın.

Hesap oluşturun. Formu doldurduktan ve şartlar ve koşulları kabul ettikten sonra oturum açın. İleride kullanmak için şifrenizi ve kullanıcı adınızı bir yere not edin! 

Google hizmetlerinde oturum açtıktan sonra Google Analytics'i kullanmaya başlayabilirsiniz. Kaydol'u tıklayın. Google Analytics'e kaydolun

Bir web sitesini izlemek istiyorsunuz, formun üst kısmından izlemek istediğiniz web sitesini seçtiğinizden emin olun. Ardından Hesap adı ve Mülk adı ile izlemek istediğiniz web sitesinin adresini yazın. Hesap adı, şirketinizin adı ve Mülk adı, web sitenizin adresi olabilir.
Sayfanın alt kısmından İzleme Kimliğini Al'ı tıklayın ve Hizmet Şartları Sözleşmesini kabul edin.

Bir sonraki yönlendireceğiniz ekran, izleme komut dosyasını alabileceğiniz Google Analytics yönetim sayfasıdır. Bunlar, web sitesi kodunuza eklemeniz gereken kod satırlarıdır: Google Analytics komut dosyası ve UA kodu
İzleme kodunu web sitenize yükleyin.

Top